Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
 • Østerbyskolen
 • Nygade 17, 6600 Vejen
 • 79965600
 • osterbyskolen@vejenkom.dk
 • 5798 0054 039 06
Billedet på sidehoved
 • Allan Lauenblad den 05-10-2015


  Af skoleleder Allan Lauenblad

  Østerbyskolen har to attraktive ledige stillinger på mellemtrinnet

  Det endelige opslag med beskrivelse af skolen og en klarere præcision af fagønskerog personprofil kommer på officielt opslag fredag den 9. oktober.

  Vi bruger KAPE Proces & Rekruttering til at hjælpe os med at besætte stillingerne. Er du interesseret må du gerne allerede nu henvende dig til Karin B. Pedersen fra K

  KAPE Proces & Rekruttering på tlf. 42420393. Læs mere om skolen på http://osterbyskolen.skoleporten.dk/
  Del gerne på jeres facebook

   
 • Allan Lauenblad den 02-10-2015


  Af skoleleder Allan Lauenblad

  Det kan jeg ikke li’ eller hvad

  Himmelrummet deltager onsdag i uge 41 i Danmarks største skoleeksperiment MasseEksperiment 2015. Temaet er smag, kultur og genetik.

  MasseEksperiment 2015 skal gøre os klogere på, hvordan vores madvaner og præferencer hænger sammen med vores sanseapparat. Eleverne skal teste, hvor godt de kan lide en række fødevarer. Materialet lægger desuden op til at arbejde med genetik, menneskets sanser, smag og madvaner.

  De glæder sig til en spændende dag i naturvidenskabens tegn.
   

  Lærerens dag - mandag den 5. oktober

  Maja Oxholm, formand for skolebestyrelsen skriver:

  Verden over fejres lærerne den 5. oktober, fordi lærernes betydning i samfundet er uvurderlig, og fortjener at blive værdsat.

  Skolebestyrelsen vil igen i år vise vores personale på skolen opmærksomhed denne dag.

   

  Legepatruljen

  14 elever fra 6.ab leger mandag, onsdag og fredag med elever fra Himmelrummet. Målet med legepatruljen er at skabe relationer, tryghed og aktivitet i skolegården.

  - Hyggeligt at se de små ha’ det sjovt og dejligt at lære dem at kende, fortæller Josefine og Naja, 6.b
   

  Edison i næste uge og oplæg til snak derhjemme

  I næste uge skal 6. årgang arbejde med et innovationsprojekt "Edison 2015". Torsdag er der skolefinale og som forældre til 6. årgang får man her serveret en dagsorden til en god snak derhjemme

  Mål:

  Eleverne skal lære at arbejde kreativt og innovativt

  Eleverne skal lære at omsætte tanker til konkrete tiltag og kunne præsentere disse

  Styrke evnen til at samarbejde i processer, hvor respekt og accept af andres idéer og synspunkter er grundlæggende værdier

  Kriterier:

  Jeg skal samarbejde med min gruppe om at skabe et produkt, som skal præsenteres for dommere

  Jeg kan forklare processen fra ide til produkt

  Jeg skal vurdere idéens nyttighed og udviklingsmuligheder

  Jeg kan redegøre for målgruppe, økonomi i projektet og markedsføring

  Jeg bliver bedømt for mit arbejde i forbindelse med projektet via et kriterieskema - jeg/gruppen kommer videre til kommunefinalen hvis jeg/gruppen har opnået point nok

   

  Besøg fra Andst Børnecenter

  Stolt og begejstret

  6. årgang på Østerby og Andst havde i onsdags en dag sammen på Østerbyskolen, hvor de mødte elever og lærere i Udskolingen. Det var en rigtig god dag, hvor der bl.a blev lavet samarbejdsøvelser og arbejdet i med udskolingens valgfag. Her oplevede  6. årgang bl.a. nogle af de store elever fortælle dem om hvad science og nørderi er for noget.

  - Det er bare meget sjovere at gå i skole, når man kan få lov at lære de andre noget af det man ved, siger Christoffer 8.a. Derudover var det eleverne Kevin fra 8.a, Magnus R fra 8.b, Rune 9.b, og  Sara 9.b., der virkelig leverede en flot præstation i science/Innovation/ fysik. Hvis evalueringen med 2 stjerner og et ønske taler rigtigt, var det en super dag, som vi helt sikkert skal gentage næste år.

   

  6.årgang fodboldstævne

  Glade børn som kæmpede bravt

  Fodboldstævnet i VIC blev afviklet i en fantastisk ramme med glade børn som var fulde af energi, gode til at samarbejde og hjælpsomme.

  Pigerne spillede om at komme med til DM i København til Maj. Vinderne af de 2 pigepuljer spillede den sidste og afgørende kamp. Pigerne tabte desværre 2-0. Den ordinære kamp endte 0-0. Herefter spillede de 2 X 5 min omkamp. De kæmpede en brav kamp og var naturligvis skuffet over at have tabt den afgørende kamp - deres idrætslærer ligeledes.

  Begge drengehold kæmpede for at vinde deres pulje, men endte med at skulle spille om andenpladsen. Østerby 1  mod Østerby 2 - et lokalderby med masser af fight og kampånd.

   

  7.årgang på Nationalmuseet

  Vi kan se, at jeres elever opfører sig ordentlig

  7. årgang er kommet hjem med superfine oplevelser fra deres minilejrskole i København.  Nationalmuseet gik dog helt i panik, da lærerne sendte eleverne rundt på museet med diverse opgaver.

  Det må de under ingen omstændigheder ikke!. Ingen børn må gå  alene rundt på museet, lød den kontante besked. - Lærerne gik straks i gang med at få fat i eleverne. Men så kom der en kontramelding til lærerne. - Vi kan se at jeres elever opfører sig helt igennem ordentlig - de må gerne gå rundt selv.

   

  Life Skills

  Så er det Portugal

  Så blev det endelig vores tur.....

  10 forventningsfulde elever fra 9.årgang skal en tur til Lissabon sammen med Helle Møller, Brian Hemme & Charlotte Gabelgaard.....ikke for at heppe på det danske fodboldlandshold, men for at udvikle nye ideér og skabe grobund for innovation i samarbejde med elever fra Portugal & Marie Galante (Guadeloupe).

  Turen er et led i EU-projektet Life Skills, vi rejser søndag d.4.oktober og er retur igen søndagen efter - helt sikkert med en masse oplevelser i bagagen og erfaringer rigere.

   

  Gang i OL-atletikken

  Fredag den 9.oktober varmer udskolingens elever op til efterårsferien med deres eget OL. Det hele foregår ved VIC (Vejen Idrætscenter), hvor alle udskolingsklasser stiller op som et land og dyster i forskellige atletiske disciplin. Vi glæder os meget til en dag i hyggelig dag med masser af motion og håber meget, at vejret er med os. Alle udskolingens elever har denne dag fri kl. 14.15.

 • 09-10-2015
  Life skills Portugal ·
  1
 • 09-10-2015
  08:15-14:15
  OL for udskolingen · 7A · 7B · 8A · 8B · 8C · 9A · 9B
  1